Skip to content
דף הבית » בלוג בניית אתרים קידום אתרים » דיבור צפוף עם שמוליק דורינבאום – מהי מפת אתר (Sitemap)

דיבור צפוף עם שמוליק דורינבאום – מהי מפת אתר (Sitemap)


מבין כל הדברים שאפשר לעשות לטובה (וגם לרעה) למען קידום האתר שלנו ברמת ה-Onsite, יש דבר אחד שהרבה מאוד אנשים עושים טעויות, הנושא נקרא מפת אתר. נשמע קל ופשוט לפעמים אבל יצירת מפת אתר יכולה לעשות בדיוק את ההפך ממה שאנחנו מצפים ממנה שהיא תעשה.
איך גוגל מזהה עמודים חדשים באינטרנט? יודעים, נכון? הוא עובר בין קישור לקישור, משמע, הוא נכנס לעמוד הבית שלכם ומתחיל לזחול בין העמודים השונים בעזרת הקישורים שיש לכם באתר (תפריט ראשי / קישורים פנימיים וכו’).
לכל אתר היום יש משהו שנקרא Crawl Budget (תקציב זחילה), משמע, תקציב כלשהו מצד גוגל של זחילה באתר עצמו. לאתרים גדולים מן הסתם זה יותר משפיע ומורגש אבל גם באתרים קטנים אפשר לפעמים להרגיש איך “תקציב הזחילה” מאט לו ונגמר, הכוונה היא: שכאשר גוגל נכנס לסרוק את האתר שלנו – בהתאם לכמה וכמה פרמטרים של איכות האתר שלנו הוא בוחר כמה מתוכם לזחול ולסרוק באתר בכל סריקה. זה יכול להיות 5 עמודים בלבד בכל פעם וזה יכול להיות 50,000 עמודים בכל פעם שהוא מגיע. הרבה מאוד מזה תלוי באיכות וברמת האוטוריטה שהאתר בתחומו. (כמו וואינט ומאקו שמקבלים מן הסתם תקציב זחילה גבוה מאוד)
על מנת שגוגל יידע מה לסרוק קודם ומה לסרוק בצורה פחות חשובה, אפשר להציב מול גוגל מפה שלמה שאנחנו קוראים לה “מפת אתר”, באנגלית נקרא (כמה מפתיע) Sitemap. הקובץ של מפת האתר הינו קובץ פשוט של XML שאפשר להרכיב מכל קובץ טקסט פשוט (TXT) ולכתוב בתוכו את הכתובות ואת התגים שמסבירים לגוגל מה כל כתובת אומרת ומה עומד מאחוריה.
בעזרת מפת אתר אנחנו יכולים להראות לגוגל מהי ההיררכיה האמיתית של האתר, נראה לו אילו עמודים החשובים לנו ביותר ואילו פחות.
מעבר לזה שאנחנו תמיד יכולים לעשות זאת בצורה ידנית ועצמאית עם קובץ notepad פשוט, אנחנו נעדיף כמובן תמיד משהו אוטומטי בשביל לא לבזבז זמן יקר, מה גם שרוב האתרים מכילים יותר משתיים, שלוש שורות של קוד של כתובות מן הסתם.
המערכות שאני ממליץ עליהן הם כמובן Screaming Frog או דרך אלפי אתרים שנותנים בחינם עד 500 כתובות ברוב המקרים (בגרסאות החינמיות) כמו xml-sitemaps.com
יש סיבה למה כתבתי “צריך” כי בתכלס, יש 4 סוגים מוכרים שהם: סרטונים / חדשות / תמונות ולמובייל, אבל מה באמת מתוך זה באמת נחוץ לנו? בואו נדבר בקצרה עליהם.
חשוב: למרות שכתובות מקבלות הפניות 301 לכתובות מעודכנות, במידה והכתובות שיהיו במפת האתר לא יהיו ה”אחרונות” (משמע אחרי ההפניה) גוגל לא יצליח לעדכן אותן ותראו ב-Search Console שגיאת אינדוקס של “0” עמודים התאנדקסו.
דבר חשוב נוסף: מעבר לכתובות מאובטחות (https) מצריך שינוי כתובות, מכאן יש לזכור, חשוב מאוד לעדכן גם את כתובות מפת האתר לכתובת הנכונה.

הדברים הנ”ל אלו הדברים שאני בודק בכל פעם שאני מקדם אתר, במידה ואתם חושבים שיש דברים נוספים שיש לבדוק, תמיד אשמח לשמוע ולהוסיף לעצמי בצ’קליסט האישי וכמובן, למקדמי האתרים שעוקבים אחרינו כאן. שיהיה בהצלחה ונתראה בפרק הבא של דיבור צפוף.

source

כתיבת תגובה